8 detalii la care trebuie să atragi atenție atunci când creezi un magazin online

(Last Updated On: August 26, 2022)

Când vine vorba de a-ți crea un magazin online, trebuie să iei în calcul nu doar crearea efectivă a acestuia, ci și care va fi evoluția sa ulterioară. Astfel, nu este îndeajuns să ai un magazin, ci trebuie să oferi atenție și variabilelor care fac parte integrantă din acesta. Dacă dorești să ai vânzări mari și trafic, totul trebuie să fie deosebit de bine pus la punct. Iată care sunt detaliile la care trebuie să atragi atenția atunci când creezi un magazin online!

În acest ghid vei găsi:

  • Certifical SSL
  • Optimiziare pentru dispozitivele mobile
  • Politica de retur
  • Datele de contact pentru deservirea comenzilor
  • Imaginile produse
  • Opțiunea de transport gratuit începând de la o anumită sumă
  • Review-uri
  • Descrierea detaliată a produselor

Certifical SSL

Când vine vorba de “creare magazin online” primul cuvânt care îți vine în minte este acronimul SSL. Dacă nu știai, SSL se traduce prin ”Secure Sockets Layer”, fiind un protocol criptografic care permite comunicații sigure pe internet. 

Cu alte cuvinte, magazinul tău online trebuie să aibă un domeniu certificat, care să asigure siguranța clienților și persoanelor care îl accesează. Utilizarea tehnologiei SSL oferă grad mare de confidențialitate și de siguranță, reducând riscul ca informațiile să fie interceptate și utilizate fraudulos. Nevoia de siguranță este vitală pentru oameni!

Optimiziare pentru dispozitivele mobile

Dincolo de existența magazinului online, acesta trebuie să fie bine optimizat pentru motoarele de căutare. Deoarece foarte multe persoane folosesc dispozitivele mobile pentru a face achiziții și da comenzile online, magazinul tău trebuie să fie foarte bine optimizat pentru aceste gadget-uri. 

În această privință, trebuie să iei în calcul variabile precum lungimea textelor, dimensiunile pictogramelor, interfața de utilizare, oferite de obicei de către platforma utilizată.

Politica de retur

În funcție de oferta magazinului tău online, acesta ar trebui să dispună și de o politică de retur bine pusă la punct. În mod normal, cumpărătorul are voie de a returna produsul în termen de 30 de zile de la achiziție, fără a invoca un anumit motiv. 

Bineînțeles, există și excepții, anumite produse neputând fi returnate. Nu uita să creezi pe pagină o secțiune specială acestei opțiuni, pentru a-ți înștiința potențialii cumpărători privitor la politica de retur a magazinului.

Datele de contact pentru deservirea comenzilor

Un aspect definitoriu pentru platforma e-commerce care servește drept magazin online, datele de contact pentru deservirea comenzilor ar trebui să fie complete, de la nume și prenume până la adresă și cod poștal. 

Pentru a evita eventualele confuzii de nume, adresă, este important să introduci și un e-mail automat de confirmare a comenzii, prin care clientul să verifice dacă informațiile pe care le-a introdus sunt viabile și reale pentru a primi comanda făcută.

Imaginile produse

Reprezentând primul contact cu clientul, imaginile produselor sunt esențiale. Acestea nu trebuie să fie blurate, neclare, ci trebuie să fie clare și să aibă dimensiuni optime. 

În aceeași măsură, trebuie să redea cât mai bine realitatea produsului și să nu înfrumusețeze estetica acestuia. Este de preferat să existe poze din mai multe unghiuri, precum și din diferite profiluri: față, spate, lateral.

Opțiunea de transport gratuit începând de la o anumită sumă

Deși cumpărăturile online sunt deosebit de populare, foarte multe persoane sunt reticente când vine vorba de transport. De aceea, pentru a-ți maximiza vânzările, este recomandat să introduci o anumită sumă de la care cumpărătorul poate beneficia de transport gratuit. 

Nu doar că este win-win, dar vei ajunge să-ți sporești vânzările și, în același timp, să-ți fidelizezi cumpărătorii prin opțiunea de transport gratuit implementată.

Review-uri

Înainte de a achiziționa un anumit produs, majoritatea persoanelor caută păreri obiective privitoare la produsul respectiv, funcționalitatea acestuia și chiar poze care să le demonstreze cum arată în realitate. 

Pentru a crește credibilitatea și transparența magazinului tău, este important să pui la dispoziția cumpărătorilor opțiunea de lăsa recenzii, fie ele pozitive sau negative. Astfel, clienții îți vor certifica încrederea și vor fi mult mai predispuși să cumpere.

Dacă nu știai, utilizatorii care văd recenziile cumpărătorilor anteriori, se simt mai încrezători în achiziția acestui produs sau serviciu. Mai mult, prezența recenziilor negative oferă o cotă mai înaltă de încredere și chiar pot ajuta utilizatorii să cumpere un anumit produs tocmai pentru că are informații credibile. 

Descrierea detaliată a produselor

Un ultim aspect important îl reprezintă optimizare magazin online prin intermediul descrierilor produselor. În funcție de domeniul în care activează magazinul tău, fii cât mai detaliat în ceea ce privește un anumit produs. Dacă vinzi articole de îmbrăcăminte, oferă detalii privitoare la material, specificații de spălare, mărimi și culori. Este important ca potențialul client să știe ce cumpără, deoarece astfel va avea siguranța faptului că investiția făcută este întocmai pe placul său.

Un magazin online nu este greu de gestionat, mai ales atunci când îl optimizezi cum trebuie și, din start, pleci cu un plus. Dacă activezi în domeniul e-commerce, este esențial să știi ce vrea clientul, să îi cunoști comportamentul de cumpărare și, în același timp, să-l faci să interacționeze cu brandul tău. Magazinul online reprezintă interfața dintre tine și cumpărător, de aceea trebuie să te asiguri că aceste îți definește în totalitate brandul și oferta. 

Concluzia este că dezvoltarea sau crearea unui magazin online este foarte ușoară dacă știi exact de unde să începi. Prin aceste 8 detalii totul devine mai ușor, mai rapid, mai eficient.